Referentie met betrekking tot zorg voor M. de L. met de ziekte van Kahler. Zie onderstaand haar verhaal.

Mijn man en ik hadden al een half jaar ons flink moeten aanpassen i.v.m. een plotselinge breuk in mijn rug ten gevolge van een kwaadaardige aandoening in mijn ruggenmerg, bekend onder de naam Multipel Myeloom (ook wel ziekte van Kahler genoemd). Eerst operatie om wervels aan elkaar vast te zetten, daarna zware bestraling en toen een paar maanden bijkomen, revalideren en klaar maken voor een jaar veel chemokuren en de zware stamceltransplantatie.

Daarnaast had mijn man een meer dan 40-urige werkweek en veel verantwoording aldaar.

Vlak voordat het zware traject van drie weken infusen, een week bijkomen ingezet ging worden, brak mijn rug opnieuw en kwam ik in een brace en rolstoel terecht.

Ik kreeg een heftige reactie op de eerste infusen en belandde weer een nacht in het ziekenhuis. Vooral mijn man was ten einde raad. Hoe moesten wij het allemaal redden. Thuiszorg kon mij wel wassen en aankleden, maar er komt zo veel meer bij kijken. Hulp in de huishouding hadden wij ook, zelfs 2x per week, maar ook dat was niet voldoende om ons “gevecht” te ondersteunen.

Ik wist dat wij iemand nodig hadden om de chaos die ontstond te ontwarren en om mijn normale “taken” over te nemen.

Via via kwamen wij terecht bij Jeanette Boonstra. Als een echte “ Mary Poppins” kwam zij bij ons binnen vliegen. Zij toverde uit haar tas de juiste ingrediënten om ons leven weer op de rails te krijgen.

Haar vrolijke lach, efficiënte aanpak, aansturing van het huishouden en vooral ook haar intensieve begeleiding voor mij, zowel fysiek als geestelijk, hebben er in belangrijke mate toe bijgedragen dat mijn man zijn werk kon doen, zich geen zorgen over thuis hoefde te maken en dat ik mij op het aanvallen van de ziekte kon richten.

Met een lach en een traan zijn wij door die pittige tijd heen gegaan en hebben het gered. Voor elke situatie of probleem, werd een goede oplossing gevonden. De coördinatie en communicatie tussen verschillende hulpverleners zowel thuis als in het ziekenhuis werd door Jeanette goed geregeld. Geen taak was haar te veel.

Wij zijn Jeanette bijzonder dankbaar voor haar liefdevol betrokken inzet voor ons, waardoor dit jaar een gouden rand heeft gekregen.

M. de L.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Referentie met betrekking tot zorg voor mijn ouders

Bij de start van het jaar 2016 werd de thuissituatie van mijn ouders onhoudbaar. En dat terwijl de thuiszorg 4 en vaak 5 x per dag kwam. Mijn vader, een man van 87 jaar, zat in een rolstoel en moest in en uit bed getakeld worden, had de hele dag pijn en was mentaal uitgeput. Mijn moeder kon een klein beetje achter de rollator schuiven, had ook veel pijn en dementeerde zwaar. Mijn moeder viel regelmatig, mijn vader panikeerde dan en kon de alarmknop niet vinden. Ze konden niet meer alleen zijn maar plaatsen in een verpleeghuis waren er (nog) niet.

Toen hebben wij Jeanette Boonstra ingeschakeld. Ze kwam op drie dagen in de week en verzorgde mijn beide ouders. Ze hielp ze met eten want zelfstandig ging dat niet altijd, met allerlei klusjes in huis, mijn moeder met toiletbezoek en met alles wat maar mogelijk was. Het belangrijkste was dat ze mijn ouders vooral mentaal enorm hielp. Binnen een week hadden mijn ouders het gevoel dat ze er een dochter bij hadden. Mijn vader kon zijn zorgen met haar delen en bij haar uithuilen, de handen van mijn moeder masseerde ze en dan voelde die zich weer eens prettig. Jeanette bekeek fotoboek na fotoboek met ze, leidde ze af van pijn en verdriet.

Uiteindelijk zijn mijn beide ouders in een verpleeghuis opgenomen. In principe was de ondersteuning van Jeanette toen niet meer nodig, maar ze kwam nog wel regelmatig op bezoek.

Voor het einde van 2016 zijn mijn beide ouders overleden. Jeanette was bij beide uitvaartdiensten aanwezig. Dat is meer dan tekenend voor de betrokkenheid en de inzet die Jeanette in haar werk toont. Ik ben er haar dankbaar voor dat ze mijn ouders in hun laatste moeilijke periode verlichting heeft gebracht.

A. P. (dochter)

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Referentie met betrekking tot zorg voor mijn moeder

Mijn moeder is vanwege haar voortschrijdende dementie opgenomen geweest op de gesloten afdeling van een verpleegtehuis. Het personeel deed, binnen de hen beschikbaar gestelde financiële mogelijkheden, hun best om het mijn moeder zo aangenaam mogelijk te maken. Ik vond echter dat mijn moeder meer aandacht nodig had dan zij konden geven. Met het personeel hebben wij de mogelijkheid besproken om haar meer aandacht te geven door het inschakelen van een derde. Op aanraden van het personeel is dat Jeanette Boonstra geworden. Zij hadden goede ervaringen met haar en wij werden daarin niet teleurgesteld. Ook mijn moeder waardeerde, op haar manier, haar aanwezigheid. Jeanette deed spelletjes, las voor, verzorgde haar door bijvoorbeeld het knippen van haar nagels (iets wat het personeel van mijn moeder niet mocht), masseerde haar handen en voeten en heel belangrijk: knuffelde veel met haar. Jeanette is de rust zelve en dat viel goed bij mijn moeder.

Ook ons onderling contact was uitstekend. Werktijden werden in onderling overleg vastgesteld en mocht ze verhinderd zijn dan werd dit, behalve bij plotselinge ziekte, ruim van tevoren aangekondigd en gezocht naar een oplossing. Jeanette beperkt zich niet alleen tot de afgesproken werkzaamheden maar neemt ook zelf initiatieven indien zij vindt dat de patiënt gebaat is bij een andere werkwijze. Daarnaast is ze niet te min om ook geregeld de kamer van mijn moeder te stoffen als dat nodig was. Van al haar werkzaamheden maakte ze, op verzoek, een verslag zodat ik ook wist wat er gebeurd was. Kortom ik was zeer tevreden over Jeanette en zal haar aanbevelen als de gelegenheid zich voordoet.

B. de G. (zoon)

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Referentie langdurige zorg voor dementerende dame en oudere heer met fysieke beperking door ouderdom

Ik heb met Jeanette Boonstra in verschillende verzorging situaties samengewerkt.

Jeanette werkt met aandacht en liefde, ze heeft aandacht voor de mens die zij verzorgt en ze geeft oplettende zorg. Ze probeert altijd een brug naar de belevingswereld te maken en kan dit ook in moeilijke situaties heel goed.

Haar sterke punt is ook dat ze alles wat nodig is wil doen om haar deskundigheid op elk vlak te vergroten. Ze is duidelijk en eerlijk over wat ze wel en niet kan doen. Ze is betrouwbaar en komt haar afspraken na. Kortom een ideale collega.

Iedere zorgvrager gun ik Jeanette als zorgverlener.

I. H.
Voorheen particulier verpleegkundige

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Heden zorg voor een jong kind en een jonge vrouw. Beiden meervoudig gehandicapt. (nog geen referentie aanwezig)